FIRERAY 3000 Vonali érzékelő + vezérlő (3000-101)

Cikkszám: 360260

168 000 Ft + ÁFA

FIRERAY 3000 Infravörös vonali füstérzékelő.

A szett tartalma:

 • jeladó,
 • vevő és vezérlő modul,
 • valamint tesztszűrő tartozék.

Garancia: öt év a számlázás dátumától kezdődően.

Cikkszám: 360260 Kategória:

Fireray 3000 vonali érzékelő telepítői videó

Fireray_3000_tanusitvany

Fireray_Range_Brochure_Update_8pp_Jan17_web

Fireray_3000_hasznalati_utmutato

Fireray_3000_adatlap

Leírás

FIRERAY 3000 Vonali érzékelő + vezérlő

A Fireray 3000 Vonali érzékelő + vezérlőoptikai, infravörös sugaras vonali füstérzékelő (OBSD) a legújabb optikai technológiai újítások alapján készült, felhasználva az ipari, elektronikai és szoftver technológiákat is. Ez az érzékelő kedvező áron biztosít védelmet magas mennyezeteknél vagy tágas helyiségekben. Szintén javasolt olyan helyeken a használata, ahol a füstérzékelők mennyezeti elhelyezése problémákat okoz.

Fő előnyök

 • Rendszer-vezérlőként két érzékelőt kezelhet
 • 8 és 120 méter közötti távolságban használható, érzékelőként konfigurálható
 • A vevő integrál lézeres beállítása
 • Kétvezetékes interfész a vezérlő és a vevő között
 • Elkülönített tűz és hibakimenti relék érzékelőnként
 • Programozható érzékenységű tűz/hiba kimeneti relé
 • Automatikus Erősítés Szabályozás (AGC) a drift kompenzációért
 • Első fix koncept az adónak, a vevőnek és a vezérlőnek
 • Többszörös kábel gland knockout az egyszerű kábelezésért
 • A jeladó táplálható a vezérlőről
 • A szabadalmaztatott Light Cancellation Technology (LCT) kiszűri a téves világítást, beleértve a napfényt, nátrium lámpákat és a fénycsöves világítást.

Felszerelés

A FIRERAY 3000 Vonali érzékelő + vezérlő ideális olyan helyekre telepítve,  ahol az infravörös sugár érzékelési útja keskeny és ahol az épület felszíne tükröződő felületekkel van bevonva. Esztétikus kivitelezése miatt használható modern épületeken vagy műemlékeken is, különös tekintettel a díszített mennyezetekre.

A Fireray 3000 optikai vonali füstérzékelő az akkumulátoros tápegységekkel együtt csatlakoztatható hagyományos tűzjelző központ zónájához vagy analóg-címezhető rendszerhez címezhető bemeneti modul segítségével.

A Fireray 3000-t úgy tervezték, hogy kezelhető legyen vezérlő egységgel.

Warnings

• To avoid the risk of burns, ensure that the fan and heater are ALWAYS powered at the same time
• To avoid the risk of burns, DO NOT touch the hot surfaces (e.g. fan heater)
• To avoid damaging the detector heater, DO NOT apply excessive pressure to the fan rotor
• To avoid damaging the detector heater, DO NOT use in wet or corrosive environments

Application

Condensation forming on the lenses of an optical beam smoke detector can result in false fire activations. The detector heater will reduce the likelihood of condensation by maintaining the detector lens at a higher temperature than the surrounding air. To
conserve power, it is advisable to switch the heater off at times when condensation is not expected.

Mounting

The beam detector MUST be realigned after heater bracket installation (refer to system user guide for alignment process).

Maintenance

The detector heater MUST be cleaned when operating after an extended period of non-use (e.g. during the summer months). This is to ensure that the fan is not obstructed or blocked. It is also recommended that the fan heater be cleaned periodically
to prevent dust/dirt build-up inside, which may reduce fan performance and heat output. Care must be taken to ensure that the fan is not damaged whilst cleaning.

Specifications

Operating voltage 24 V AC/DC Typical steady-state current at 24V 0.8 A
Power consumption at 24V 20 W Operating temperature* -10°C to +45°C
Maximum in-rush current 3 A Recommended fuse rating T2A

Heater Performance

Average temperature increase of lens above ambient 10°C
*The max operating temperature ensures that the detector remains within its own operating temperature range

Fireray

Az FFE cég tűzvédelmi eszközök gyártójaként kezdett működni 1974-ben. A légi közlekedés tűzvédelmi üzletágát építették ki először, majd kínálatuk tovább bővült egyéb eszközök tervezésével és gyártásával. A cég több mint 40 éve tervez és készít tűzjelző eszközöket az Egyesült Királyságban. A Talentum® és Fireray® márkájú termékeket a telepítők, forgalmazók kiemelkedő megbízhatóságuk miatt előszeretettel alkalmazzák.

Elkötelezettségük a tűzjelzés és a tűzvédelmi megelőzés iránt a világ egyik legmegbízhatóbb vonali füstérzékelő családjának (Fireray®) a kifejlesztéséhez vezetett. Világszerte idáig több mint félmillió darabot telepítettek a Fireray® érzékelőkből a legkülönfélébb területeken. A Fireray® eszközök kiemelkedő megbízhatósága a magyarázat arra, hogy miért lett a világ egyik vezető füstérzékelő gyártója és forgalmazója a cég.

2013-ban a Talentum® is az FFE család tagja lett. A Talentum® érzékelők a világ egyik leggyorsabban reagáló lángérzékelői. Kezdetben malmok számára fejlesztették ki majd később egyre szélesebb körben kezdték alkalmazni egyéb területeken is. A malmokban jelen lévő por által okozott kihívásoknak a hagyományos füstérzékelők nem tudtak megfelelni mivel rendszeresen hamis riasztásokat okoztak. Ezeknek a téves jelzéseknek a kiküszöbölésére lett kifejlesztve a Talentum® lángérzékelő család.

Ami a jövőt illeti, a cég elkötelezett a kiváló minőségű termékek gyártása és folyamatos fejlesztése mellett. Bevételük 8%-át évente visszaforgatják a kutatás-fejlesztésekbe, biztosítva, hogy a tűz- és füstérzékelés terén vezető szerepet töltsenek be a továbbiakban is.

Bízunk benne, hogy a Talentum® és Fireray® termékek segítségével a legkényesebb helyek tűzvédelme is megoldható. Az eszközökre három, illetve öt év garanciát vállal a cég.