Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

FIRERAY 100R Vonali érzékelő (0206-10)

Ár:
159.900 Ft + ÁFA ( 203.073 Ft )

A szett tartalma: jeladó / vevő egység és reflexiós prizma, teszt szűrő és 4 db prizma 100 méteres távolságra.

Rendeléskor meg kell jelölni, hogy EN vagy UL eszköz szükséges.

3 év garancia a számlázástól számítva!

Cikkszám: 360258
Gyártói cikkszám: 0206-10
Gyártó:
Elérhetőség: Raktáron
Menny.:db

Leírás

FIRERAY 100R Vonali érzékelő (0206-10)

Fireray 100R vonali érzékelők rövid leírás:

Fireray 100R sorozat fényvisszaverő, infravörös optikai vonali füstérzékelő.

A szett tartalmaz egy jeladót és vevőt is magában foglaló egységet. Működése során az adó által sugárzott jelet visszaveri a prizma és a vevő kielemzi, hogy van-e füst. A rendszert úgy tervezték, hogy felszereléskor a fénysugár 0,3 és 0,6 méter között, a mennyezet alatt, azzal párhuzamosan fusson. Oldalirányú érzékelés 7,5 méterig lehetséges, a sugár mindkét oldalán.

Fő előnyei:

  • Egységes egyenletes terület lefedés
  • Védett terület 50 vagy 100 méter távolságig
  • 12-24 Vdc működés
  • Alacsony áramfelvétel
  • Erős kivitel
  • Megfelel a BS5839 5. és a EN54 12. részének, UL és VdS

Használható:

Fireray 50R/100R sorozatú fényvisszaverő, infravörös optikai vonali füstérzékelő hatékony és gazdaságos védelmet nyújt nagy, nyitott tereknél, nagy belmagasságú mennyezeteknél, különösen előnyös ha a pontszerű füstérzékelőkhöz nehéz hozzáférni.

Alkalmazása

Az 50R/100R három választható „riasztási küszöbértékkel” rendelkezik: 25%, 35% és 50%, amelyek a környezetnek megfelelően választhatók. Ha a beérkező infravörös jel kb. 10 másodpercig a kiválasztott küszöbérték alá csökken, a tűzjelző relé bekapcsol. A tűzjelző relé kétféle üzemmódban képes működni. Az „Automatikus visszaállítási mód” visszaállítja a tűzjelző relét kb. 5 másodperccel azután, hogy a beérkező infravörös jel visszaállt a riasztási küszöbértéket meghaladó szintre. A „Bistabil mód” meghatározatlan ideig bekapcsolva hagyja a tűzjelző relét, miután riasztási állapot fordult elő. Ha az infravörös sugárnyalábot valami 90%-os vagy azt meghaladó szinten kitakarja 10 másodpercig, a hibajelző relé bekapcsol. Ilyen állapot többféleképpen előfordulhat, például egy tárgyat helyezünk a nyaláb útjába, az adó meghibásodik, a prizma elvész vagy az érzékelő hirtelen elállítódik. A hibajelző relé 5 másodperccel az állapot kijavítását követően visszaáll.

A Fireray 50R/100R vonali füstérzékelők figyelik a sugárnyalábjel erősségének hosszú távú csökkenését, amelyet az optikai felületeken lerakódó kosz okoz. A készülék ehhez 15 percenként összehasonlítja a beérkező infravörös jelet egy referenciafeszültséggel. Kizárólag az UL modelleken egy „alacsony szintű ellenőrzőegység” is rendelkezésre áll a nyalábérzékelők megfelelő működésének ellenőrzésére a talaj szintjén. Egy kulcsos kapcsoló működésbe hozásával időközönként felvillan az alacsony szintű ellenőrzőegységen lévő zöld LED, és visszaigazolja, hogy az ellenőrzött nyalábérzékelő működik. A beállított időtartam elteltével az alacsony szintű ellenőrzőegységen lévő piros LED és a nyalábérzékelőn lévő piros LED egyszerre kigyullad.

Fireray

Az FFE cég tűzvédelmi eszközök gyártójaként kezdett működni 1974-ben. A légi közlekedés tűzvédelmi üzletágát építették ki először, majd kínálatuk tovább bővült egyéb eszközök tervezésével és gyártásával. A cég több mint 40 éve tervez és készít tűzjelző eszközöket az Egyesült Királyságban. A Talentum® és Fireray® márkájú termékeket a telepítők, forgalmazók kiemelkedő megbízhatóságuk miatt előszeretettel alkalmazzák.

Elkötelezettségük a tűzjelzés és a tűzvédelmi megelőzés iránt a világ egyik legmegbízhatóbb vonali füstérzékelő családjának (Fireray®) a kifejlesztéséhez vezetett. Világszerte idáig több mint félmillió darabot telepítettek a Fireray® érzékelőkből a legkülönfélébb területeken. A Fireray® eszközök kiemelkedő megbízhatósága a magyarázat arra, hogy miért lett a világ egyik vezető füstérzékelő gyártója és forgalmazója a cég.

2013-ban a Talentum® is az FFE család tagja lett. A Talentum® érzékelők a világ egyik leggyorsabban reagáló lángérzékelői. Kezdetben malmok számára fejlesztették ki majd később egyre szélesebb körben kezdték alkalmazni egyéb területeken is. A malmokban jelen lévő por által okozott kihívásoknak a hagyományos füstérzékelők nem tudtak megfelelni mivel rendszeresen hamis riasztásokat okoztak. Ezeknek a téves jelzéseknek a kiküszöbölésére lett kifejlesztve a Talentum® lángérzékelő család.

Ami a jövőt illeti, a cég elkötelezett a kiváló minőségű termékek gyártása és folyamatos fejlesztése mellett. Bevételük 8%-át évente visszaforgatják a kutatás-fejlesztésekbe, biztosítva, hogy a tűz- és füstérzékelés terén vezető szerepet töltsenek be a továbbiakban is.

Bízunk benne, hogy a Talentum® és Fireray® termékek segítségével a legkényesebb helyek tűzvédelme is megoldható. Az eszközökre három, illetve öt év garanciát vállal a cég.

Youtube videók

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!